Aktiviteter

I mån av plats och möjlighet i samband med våra föreläsningar erbjuder vi också aktiviteter.


Välj bland våra föreläsningar som passar just din hälsodag(ar) eller helg.


Eftersom vi jobbar med helheten innehåller våra friskvårdspaket alltid en föreläsning för det mentala och en för kroppen samt en fysisk aktivitet. På en halvdag erbjuds 2 x 75 min föreläsning och en fysisk aktivitet på 45 min. Under en heldag erbjuds 2 x 75 min föreläsning, 1 x 75 min workshop, 1 x 45 min aktivitet och 1 x 60 min aktivitet. Se föreläsningar här.

 

För halvdagspaket välj 1 x 45 min aktivitet

För heldagspaket välj 1 x 45 min aktivitet och 1 x 60 min aktivitet (eller 2 x 30 min)

Pilates - 45 min

Pilates är en träningsform som utmärks av långsamma rörelser samt en strävan efter harmoni, såväl själslig som kroppslig. Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretching och yoga. Vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt. Vi kommer framförallt att lägga fokus på coreträning.

Stationsträning - 45 min

Tillsammans tränar vi lätta till medelsvåra styrke, konditions- och rörlighetsövingar. Ett effektivt träningspass där du ökar din styrka, rörlighet och kondition genom lätta till medelsvåra övningar.  Vi fokuserar på basövningar där du engagerar hela din kropp vilket gör att träningen blir enkel att utföra, säker och effektiv för både kropp och knopp.

Zhineng Qigong - 30 min

Begreppet qi kan översättas med ”livskraft” eller ”vital energi”. Qigong är en självträningskonst för kropp, sinne och qi, ordet Qigong betyder bokstavligen att träna eller hantera qi. Genom att träna Zhineng Qigong kan vi reducera eller helt bli av med olika åkommor, såväl fysiska som mentala. Även helt friska, aktiva personer har stor nytta av Zhineng Qigong. 

Walk and Talk - 60 min

Jo vetenskapen säger att vi människor har lättare för att ta till oss saker då vi är i rörelse. Genom att promenera och diskutera ett ämne samtidigt får vi två flugor i en smäll. Dels stärker vi vår kropp fysiskt vilket ökar blodgenomströmning och syresättning och då kan hjärnan lättare bearbeta och ta emot den information som ges.

Stretching - 30 min

Stretchingens syfte är att förlänga muskeln. Vill du ha en rörlig kropp och förebygga skador så är stretching en mycket bra aktivitet. Rörlighet minskar naturligt med åldern men det går att påverka sin rörlighet med stretching och töjning i olika former. Vi anpassar detta pass efter gruppens förmåga.

Coaching - The Power of You

Privat bokning under helg eller veckokurser kostnad tillkommer

Vi hjälper dig att nå dina mål inom karriären, relationer, fritid & hälsa. Med de rätta verktygen kan vi nå våra drömmar men ofta är det svårt utan support från vår omgivning. Det är inte alltid vi har just den eller de personerna i vår närhet och som förstår HUR du skall nå dina mål.

Massage

Privat bokning under helg eller veckokurser kostnad tillkommer

Massagens bästa egenskap är att den hjälper till med att öka blodgenomströmningen i kroppen.  När blodgenomströmningen blir bättre blir musklerna mindre spända. Lugn och ro hormonet serotonin som utsöndras vid beröring som vi så väl behöver för att komma ner i varv är också en positiv effekt av massage. Klassisk svensk massage.

Muskulär avslappning - 30 min

Muskulär avslappning är ett av de mest effektiva hjälpmedel som finns för att sänka grundspänningen i kroppen. Att ha en för hög muskelspänning tar mycket energi och kan leda till trötthet och olika smärttillstånd. Vi guidar dig i en härlig avkopplande muskulär avslappning som du kan ta med dig till din vardag och få mycket hjälp och glädje av i ditt hälsoliv.

Dans - 30 - 60 min

  • Den oslagbara träningen för hjärnan
  • Förbättra din koordination genom dans
  • Icebraker på festen
  • Charleston / Swing / Stepp /Jazz / Tango

Rörelser - Rythmer - Balans. En studie från USA visar att den som dansar regelbundet minskar risken för demens -sjukdomar med 60%.

Vattengymnastik - 50 min

Träna styrketräning och kondition till musik i vatten. Det här är en snäll träningsform för kroppen då vi använder vattnet som motstånd. Vi tränar med eller utan hantlar. Den här träningsformen rekommenderas framföallt till den som har en skada och kanske inte kan ta i på samma sätt som på gymmet.