Våra föreläsningar

Våra föreläsningar


Välj bland våra föreläsningar som passar just din hälsodag - dagar eller helg.


Eftersom vi jobbar med helheten innehåller våra friskvårdspaket alltid en föreläsning för det mentala och en för kroppen samt en fysisk aktivitet . På en halvdag erbjuds 2 x 75 min föreläsning och en fysisk aktivitet på 45 min. Under en heldag erbjuds 2 x 75 min föreläsning, 1 x 75 min workshop, 1 x 45 min aktivitet och 1 x 60 min aktivitet. Se aktiviteter här.

 

För det mentala: Blue - Sky Thinking / Science of well-being / TMS 

För kroppen: Maghälsa / Insulinresistens / Fettsyrabalans

Blue-Sky Thinking

Kom med på en inspirerande kurs där du genom information och korta övningar får redskapen till hur du går vidare steg för steg till ett liv som är i samklang med dig. Vi tittar närmare på hjärnans kapacitet, visualiseringens kraft och vikten av övertygelse. MT eller mental träning - Här använder vi visualiseringens kraft att se det vi vill åstadkomma.

Maghälsa

Genom att tillföra kroppen rätt bränsle ger du dig själv den största möjliga chans att fungera effektivt. Kursen tar upp tarmens uppbyggnad, delarnas funktion, matsmältningssystemet, enzymer, goda - onda bakterier, gener kontra bakterier, prebiotica / probiotica / synbiotica, fibrer "våra bästa vänner", mat som medicin, tarmflorans roll för hjärnans välbefinnande mm

Science of Well-Being

Vi tittar på saker som missuppfattningar om lycka - varför våra förväntningar är så dåliga - strategier för att övervinna dina fördomar - vad är det som verkligen ökar lycka - implementera strategier. Vi jobbar aktivt med visualisering  och du får lära dig metoden “WOOP” som är konstruerad för att hjälpa dig att hålla kursen.

Insulinresistens

Insulinresistens är ett tillstånd när kroppens celler inte lyckas tillgodogöra sig insulin, varvid symtom uppkommer som påminner om insulinbrist trots normala eller höga nivåer insulin i blodet. Med insulinresistens ökar risken för att utveckla diabetes typ 2, metabola syndromet, och hjärt- och kärlsjukdomar.

The Mindbody Connection

  • presentation av Dr. Sarno och hans arbete / mind over body

  • Många som har ont i kroppen idag lider utan att veta om det av TMS = tension myositis syndrome eller så kallat Mindbody syndrom.

  • Tusentals människor har blivit friska genom att förstå Dr. Sarnos budskap. Ditt undermedvetna styr kroppen mer än du tror och kan vara grunden till den smärta du har i kroppen.

Fettsyrabalans

En bra balans mellan Omega-6 och Omega-3 är viktig för bland annat hjärta och blodomlopp, ögon, minne, psyke, immunsystem, hud, celler, hjärna och vid graviditet och amning. I denna föreläsning kommer vi att reda ut begreppen mellan de olika fettsyrorna, vilka livsmedel som du bör undvika och vilka du kan äta. Balans mellan omega 6 och omega 3 är grundläggande för en sund och frisk kropp.

De blå zonerna

De fem zonerna finns i Okinawa i Japan, Sardinien i Italien, Nicoya i Costa Rica, Ikaria i Grekland och Loma Linda i Kalifornien. Dessa platser har något gemensamt, nämligen att där lever människor längre än någon annanstans och de är ovanligt friska livet ut. Vi berättar mer om de faktorer som spelar in och hur vi kan lära från dem.