Event - Hälsokurs live online

Hälsokurs live online
våren 2021

(Sista anmälningsdatum kommer)


Nu erbjuder vi en ½ dag med föreläsningar och qigong online. Vi kommer att träffas 10.00 - 14.00 via zoom under våren. Du anmäler dig genom att registrera din mailadress och betala 250 kr via swish.  När du har registrerat dig kommer du att få en bekräftelse, zoomlänken skickat till dig ca 15 min innan start på hälsodagen. Efter varje föreläsning kommer det att finnas möjlighet till diskussion och frågor.


Schema


Introduktion


75 min föreläsning Insulinresistens


Insulinresistens är ett tillstånd när kroppens celler inte lyckas tillgodogöra sig insulin, varvid symtom uppkommer som påminner om insulinbrist trots normala eller höga nivåer insulin i blodet. Med insulinresistens ökar risken för att utveckla diabetes typ 2, metabola syndromet, och hjärt- och kärlsjukdomar.

 

30 min - Qigong - meditation i rörelse 


Begreppet qi kan översättas med ”livskraft” eller ”vital energi”. Qigong är en självträningskonst för kropp, sinne och qi, ordet Qigong betyder bokstavligen att träna eller hantera qi. Genom att träna Zhineng Qigong kan vi reducera eller helt bli av med olika åkommor, såväl fysiska som mentala. Även helt friska, aktiva personer har stor nytta av Zhineng Qigong.


75 min föreläsning Science of Well-Being 


Vi tittar på saker som missuppfattningar om lycka - varför våra förväntningar är så dåliga - strategier för att övervinna våra fördomar - vad är det som verkligen ökar lycka - implementera strategier. Vi jobbar aktivt med visualisering  och du får lära dig metoden “WOOP” som är konstruerad för att hjälpa dig att hålla kursen.


 

Pris: Per deltagare 250 kr

Steg 1: Registrera

 
 
 

Steg 2: Betala

Skanna qr-koden i swish-appen att börja

-eller-

Swisha 250 kr direkt till 0708-454749

Vänligen ange din email i meddelandet

(bet. går till C. Ljunggren)


Om du inte ha swish, sänd oss en email för allt. betalning